Search found 11 matches

by tvanpeer@gmail.com
Fri Nov 24, 2017 9:34 pm
Forum: Problems with NVidia drivers
Topic: GPU CPU bound?
Replies: 15
Views: 2166

Re: GPU CPU bound?

Nathan_P wrote:
bruce wrote:
Nathan_P wrote:What CPU?
The CPU that's processing one of the FAHCore_a* tasks -- which if one thread per GPU is left idle, is whichever one is NOT processing other things.
I meant what make/model of cpu is he using
If you mean me by ‘he’ then it is a Pentium G4400, a dual core CPU AT 3.3GHz.
by tvanpeer@gmail.com
Tue Nov 21, 2017 10:37 pm
Forum: Problems with NVidia drivers
Topic: GPU CPU bound?
Replies: 15
Views: 2166

Re: GPU CPU bound?

Cranking up the base clock on the GPU with 100MHz already seems to deliver an extra 5%. Maybe I will try some more serious overclocking, as mentioned here earlier, and see what comes out of that. This little extra already proves though that the CPU is indeed not a bottleneck.
by tvanpeer@gmail.com
Tue Nov 21, 2017 4:53 pm
Forum: Problems with NVidia drivers
Topic: GPU CPU bound?
Replies: 15
Views: 2166

Re: GPU CPU bound?

Linux might give you 10% boost over windows. Serious overclocking and selective reporting of PPD also come into play, so take the spreadsheet with a grain of salt! I also use G4400 CPUs - driving pairs of 1080 and 1080 ti - A single 1070 won't be bottlenecked. Running Linux may be worth a try. Any ...
by tvanpeer@gmail.com
Mon Nov 20, 2017 9:53 pm
Forum: Problems with NVidia drivers
Topic: GPU CPU bound?
Replies: 15
Views: 2166

Re: GPU CPU bound?

The long term average for a 1070 is around 600k, I've just checked mine and its currently showing 512k PPD on a 9839WU, when I came in this afternoon it was showing 665k on a different project, that's on a PCIe 3.0 x16 slot running heavily overclocked on a 4c/8t cpu at a much lower clockspeed than ...
by tvanpeer@gmail.com
Mon Nov 20, 2017 7:59 pm
Forum: Problems with NVidia drivers
Topic: GPU CPU bound?
Replies: 15
Views: 2166

GPU CPU bound?

Hi, I am runnng a GTX1070 on a low end MSI H110 mobo with a Pentium G4400 and Windows 10, running only a single GPU slot for a couple of months now. I never get above 600k PPD , even if I increase the clockspeed of the GPU. The CPU is running at 53% on FacCore_21, probably meaning that one core is f...
by tvanpeer@gmail.com
Mon Jan 30, 2012 7:01 am
Forum: V7.1.52 Windows/Linux
Topic: Issue with OSX
Replies: 8
Views: 642

Re: Issue with OSX

With 7.1.43 I don't seem to have problems with the "Pause" button. Running on OSX 10.7.2 for almost week now with no glitches as far as I can tell.

Tom
by tvanpeer@gmail.com
Mon Jan 30, 2012 6:37 am
Forum: V7.1.52 Windows/Linux
Topic: #826 OSX Install directory
Replies: 4
Views: 607

Re: #826 OSX Install directory

Bruce,

Actually it's a bit of both: most stuff goes into the wrong directory /Users/<user>/Library/Application Support/FAHClient but FAHControl.db seems to go into the correct spot ~/Library/Application Support/FAHClient/

As a side note: why not use /Library/Application Support/ ?

Rgds,
Tom
by tvanpeer@gmail.com
Mon Jan 30, 2012 6:28 am
Forum: V7.1.52 Windows/Linux
Topic: OSX build, 32 bit or 64
Replies: 3
Views: 409

Re: OSX build, 32 bit or 64

Hi Bruce, Thanks for the explanation, makes perfect sense. The only comment I could make, is that the information in the 'System Info' tab is not overly useful, as I would expect to find information about FahCore to be making more sense, as that is the part that does the actual work, as you explaine...
by tvanpeer@gmail.com
Sun Jan 29, 2012 10:11 pm
Forum: V7.1.52 Windows/Linux
Topic: OSX build, 32 bit or 64
Replies: 3
Views: 409

OSX build, 32 bit or 64

When I look at the System Info tab in the FAHControl it says '32 bits' in the 'Builds' section. However, the system monitor tells me I am running a 64 bit FahCore_a4 application. Am I running the client in the right/fastest mode? Should I set a startup parameter maybe? FYI, I am running 10.7.2 on a ...
by tvanpeer@gmail.com
Sun Jan 29, 2012 9:58 pm
Forum: V7.1.52 Windows/Linux
Topic: #826 OSX Install directory
Replies: 4
Views: 607

Re: #826 OSX Install directory

Thanks Bruce.
by tvanpeer@gmail.com
Sun Jan 29, 2012 7:24 pm
Forum: V7.1.52 Windows/Linux
Topic: #826 OSX Install directory
Replies: 4
Views: 607

#826 OSX Install directory

Hi, I am happily running the 7.1.43 beta on an 8-core Mac Pro, but noticed that the install is not functioning correctly. I have moved my home directory from /Users/user to a different location (RAID volume), but the software still gets installed in /Users/user/Application Support etc. So it looks l...

Go to advanced search