GPU stuck on READY

If you're new to FAH and need help getting started or you have very basic questions, start here.

Moderators: Site Moderators, PandeGroup

Post Reply
curleyfrei
Posts: 6
Joined: Sun Apr 28, 2019 9:22 pm

GPU stuck on READY

Post by curleyfrei » Tue Apr 30, 2019 7:07 pm

Mod note: moved from old topic that was not pertinent to this problem

Hi all,

Very new to folding here, and I'm wondering why my GPU hasn't budged...

Computer Specs: Intel i58600K (3.6GHz; 6 cores) / 16 GB RAM / Gigabyte G1 Gaming (GTX1080)
Network Connection: Cable (ethernet)
Operating System: Windows 10 Home (v1809; build 17763.437)
Overclocked?: Yes; 5GHz.
Stable?: Yes.
Software: F@H desktop client v7.5.1
WU details: (???)

Have tried Light/Med/Full... CPU gets about half utilization on Light; 100% on Med or Full. GPU doesn't do anything on any of the 3 settings.

Can provide screenshot if necessary.

Joe_H
Site Admin
Posts: 4482
Joined: Tue Apr 21, 2009 4:41 pm
Hardware configuration: iMac 2.8 i7 12 GB smp8
Mac Pro 2.8 quad 12 GB smp4
MacBook Pro 2.9 i7 8 GB smp3
Power Mac G4 dual 1.73 1.5 GB (retired)
Location: W. MA

Re: GPU stuck on READY

Post by Joe_H » Wed May 01, 2019 12:40 am

Welcome to the folding support forum.

If you could post the first couple hundred lines of you log file to show the information about the folding client, your system and the folding configuration that would be most helpful. DIrection on how to find your log file and post are in this topic - viewtopic.php?p=261082&f=24#p261082.
Image

iMac 2.8 i7 12 GB smp8, Mac Pro 2.8 quad 12 GB smp6
MacBook Pro 2.9 i7 8 GB smp3

bruce
Posts: 22470
Joined: Thu Nov 29, 2007 10:13 pm
Location: So. Cal.

Re: GPU stuck on READY

Post by bruce » Wed May 01, 2019 4:56 am

First guess: Hve you downloaded and installed drivers for you GTX1080 from nvidia.com?

curleyfrei
Posts: 6
Joined: Sun Apr 28, 2019 9:22 pm

Re: GPU stuck on READY

Post by curleyfrei » Tue May 07, 2019 5:43 pm

I do have the required drivers installed for my GPU; just checked and they are up to date. Log file below. Thanks for the help!

Code: Select all

*********************** Log Started 2019-05-07T15:50:31Z ***********************
15:50:31:************************* Folding@home Client *************************
15:50:31:      Website: https://foldingathome.org/
15:50:31:    Copyright: (c) 2009-2018 foldingathome.org
15:50:31:       Author: Joseph Coffland <joseph@cauldrondevelopment.com>
15:50:31:         Args: 
15:50:31:       Config: C:\Users\ericc\AppData\Roaming\FAHClient\config.xml
15:50:31:******************************** Build ********************************
15:50:31:      Version: 7.5.1
15:50:31:         Date: May 11 2018
15:50:31:         Time: 13:06:32
15:50:31:   Repository: Git
15:50:31:     Revision: 4705bf53c635f88b8fe85af7675557e15d491ff0
15:50:31:       Branch: master
15:50:31:     Compiler: Visual C++ 2008
15:50:31:      Options: /TP /nologo /EHa /wd4297 /wd4103 /Ox /MT
15:50:31:     Platform: win32 10
15:50:31:         Bits: 32
15:50:31:         Mode: Release
15:50:31:******************************* System ********************************
15:50:31:          CPU: Intel(R) Core(TM) i5-8600K CPU @ 3.60GHz
15:50:31:       CPU ID: GenuineIntel Family 6 Model 158 Stepping 10
15:50:31:         CPUs: 6
15:50:31:       Memory: 15.94GiB
15:50:31:  Free Memory: 13.10GiB
15:50:31:      Threads: WINDOWS_THREADS
15:50:31:   OS Version: 6.2
15:50:31:  Has Battery: false
15:50:31:   On Battery: false
15:50:31:   UTC Offset: -7
15:50:31:          PID: 10640
15:50:31:          CWD: C:\Users\ericc\AppData\Roaming\FAHClient
15:50:31:           OS: Windows 10 Home
15:50:31:      OS Arch: AMD64
15:50:31:         GPUs: 1
15:50:31:        GPU 0: Bus:1 Slot:0 Func:0 NVIDIA:7 GP104 [GeForce GTX 1080] 8873
15:50:31:CUDA Device 0: Platform:0 Device:0 Bus:1 Slot:0 Compute:6.1 Driver:10.0
15:50:31:       OpenCL: Not detected: Failed to open dynamic library 'OpenCL.dll': The
15:50:31:               specified module could not be found.
15:50:31:
15:50:31:Win32 Service: false
15:50:31:***********************************************************************
15:50:31:<config>
15:50:31:  <!-- Network -->
15:50:31:  <proxy v=':8080'/>
15:50:31:
15:50:31:  <!-- Slot Control -->
15:50:31:  <power v='light'/>
15:50:31:
15:50:31:  <!-- User Information -->
15:50:31:  <passkey v='********************************'/>
15:50:31:  <team v='225605'/>
15:50:31:  <user v='curleyfrei'/>
15:50:31:
15:50:31:  <!-- Folding Slots -->
15:50:31:  <slot id='0' type='CPU'/>
15:50:31:  <slot id='2' type='GPU'/>
15:50:31:</config>
15:50:31:Trying to access database...
15:50:31:Successfully acquired database lock
15:50:31:Enabled folding slot 00: READY cpu:2
15:50:31:Enabled folding slot 02: PAUSED gpu:0:GP104 [GeForce GTX 1080] 8873 (waiting for idle)
15:50:31:WU02:FS00:Starting
15:50:31:WU02:FS00:Running FahCore: "C:\Program Files (x86)\FAHClient/FAHCoreWrapper.exe" C:\Users\ericc\AppData\Roaming\FAHClient\cores/cores.foldingathome.org/Win32/AMD64/AVX/Core_a7.fah/FahCore_a7.exe -dir 02 -suffix 01 -version 705 -lifeline 10640 -checkpoint 15 -np 2
15:50:31:WU02:FS00:Started FahCore on PID 11224
15:50:31:WU02:FS00:Core PID:8596
15:50:31:WU02:FS00:FahCore 0xa7 started
15:50:32:WU02:FS00:0xa7:*********************** Log Started 2019-05-07T15:50:31Z ***********************
15:50:32:WU02:FS00:0xa7:************************** Gromacs Folding@home Core ***************************
15:50:32:WU02:FS00:0xa7:       Type: 0xa7
15:50:32:WU02:FS00:0xa7:       Core: Gromacs
15:50:32:WU02:FS00:0xa7:    Website: https://foldingathome.org/
15:50:32:WU02:FS00:0xa7:  Copyright: (c) 2009-2018 foldingathome.org
15:50:32:WU02:FS00:0xa7:     Author: Joseph Coffland <joseph@cauldrondevelopment.com>
15:50:32:WU02:FS00:0xa7:       Args: -dir 02 -suffix 01 -version 705 -lifeline 11224 -checkpoint 15 -np
15:50:32:WU02:FS00:0xa7:             2
15:50:32:WU02:FS00:0xa7:     Config: <none>
15:50:32:WU02:FS00:0xa7:************************************ Build *************************************
15:50:32:WU02:FS00:0xa7:    Version: 0.0.17
15:50:32:WU02:FS00:0xa7:       Date: Apr 27 2018
15:50:32:WU02:FS00:0xa7:       Time: 16:19:36
15:50:32:WU02:FS00:0xa7: Repository: Git
15:50:32:WU02:FS00:0xa7:   Revision: 21359963583d09ec2063ef946399441c4df4ccd7
15:50:32:WU02:FS00:0xa7:     Branch: master
15:50:32:WU02:FS00:0xa7:   Compiler: Visual C++ 2008
15:50:32:WU02:FS00:0xa7:    Options: /TP /nologo /EHa /wd4297 /wd4103 /Ox /MT
15:50:32:WU02:FS00:0xa7:   Platform: win32 10
15:50:32:WU02:FS00:0xa7:       Bits: 64
15:50:32:WU02:FS00:0xa7:       Mode: Release
15:50:32:WU02:FS00:0xa7:       SIMD: avx_256
15:50:32:WU02:FS00:0xa7:************************************ System ************************************
15:50:32:WU02:FS00:0xa7:        CPU: Unknown
15:50:32:WU02:FS00:0xa7:     CPU ID: 
15:50:32:WU02:FS00:0xa7:       CPUs: 6
15:50:32:WU02:FS00:0xa7:     Memory: 15.94GiB
15:50:32:WU02:FS00:0xa7:Free Memory: 12.87GiB
15:50:32:WU02:FS00:0xa7:    Threads: WINDOWS_THREADS
15:50:32:WU02:FS00:0xa7: OS Version: 6.2
15:50:32:WU02:FS00:0xa7:Has Battery: false
15:50:32:WU02:FS00:0xa7: On Battery: false
15:50:32:WU02:FS00:0xa7: UTC Offset: -7
15:50:32:WU02:FS00:0xa7:        PID: 8596
15:50:32:WU02:FS00:0xa7:        CWD: C:\Users\ericc\AppData\Roaming\FAHClient\work
15:50:32:WU02:FS00:0xa7:         OS: Windows 10 Home
15:50:32:WU02:FS00:0xa7:    OS Arch: AMD64
15:50:32:WU02:FS00:0xa7:********************************************************************************
15:50:32:WU02:FS00:0xa7:Project: 14208 (Run 86, Clone 4, Gen 53)
15:50:32:WU02:FS00:0xa7:Unit: 0x0000003e80fccb045c8bdbd00883b597
15:50:32:WU02:FS00:0xa7:Digital signatures verified
15:50:32:WU02:FS00:0xa7:Calling: mdrun -s frame53.tpr -o frame53.trr -x frame53.xtc -cpi state.cpt -cpt 15 -nt 2
15:50:32:WU02:FS00:0xa7:Steps: first=26500000 total=500000
15:50:33:WU02:FS00:0xa7:Completed 362721 out of 500000 steps (72%)
15:51:32:WU01:FS02:Starting
15:51:32:ERROR:WU01:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
15:51:33:WU01:FS02:Starting
15:51:33:ERROR:WU01:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
15:51:37:WU02:FS00:0xa7:Completed 365000 out of 500000 steps (73%)
15:52:33:WU01:FS02:Starting
15:52:33:ERROR:WU01:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
15:53:54:WU02:FS00:0xa7:Completed 370000 out of 500000 steps (74%)
15:56:11:WU02:FS00:0xa7:Completed 375000 out of 500000 steps (75%)
15:58:28:WU02:FS00:0xa7:Completed 380000 out of 500000 steps (76%)
16:00:45:WU02:FS00:0xa7:Completed 385000 out of 500000 steps (77%)
16:03:02:WU02:FS00:0xa7:Completed 390000 out of 500000 steps (78%)
16:03:19:WU01:FS02:Starting
16:03:19:ERROR:WU01:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
16:05:19:WU02:FS00:0xa7:Completed 395000 out of 500000 steps (79%)
16:05:56:WU01:FS02:Starting
16:05:56:ERROR:WU01:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
16:07:36:WU02:FS00:0xa7:Completed 400000 out of 500000 steps (80%)
16:09:53:WU02:FS00:0xa7:Completed 405000 out of 500000 steps (81%)
16:10:11:WU01:FS02:Starting
16:10:11:ERROR:WU01:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
16:10:11:WU01:FS02:Sending unit results: id:01 state:SEND error:FAILED project:13816 run:0 clone:54 gen:164 core:0x21 unit:0x000000d580fccb045b36d01a53dfcd12
16:10:11:WU01:FS02:Connecting to 128.252.203.4:8080
16:10:11:WU01:FS02:Server responded WORK_ACK (400)
16:10:11:WU01:FS02:Cleaning up
16:10:11:WU00:FS02:Connecting to 65.254.110.245:8080
16:10:12:WU00:FS02:Assigned to work server 155.247.166.220
16:10:12:WU00:FS02:Requesting new work unit for slot 02: READY gpu:0:GP104 [GeForce GTX 1080] 8873 from 155.247.166.220
16:10:12:WU00:FS02:Connecting to 155.247.166.220:8080
16:10:13:WU00:FS02:Downloading 507.87KiB
16:10:15:WU00:FS02:Download complete
16:10:16:WU00:FS02:Received Unit: id:00 state:DOWNLOAD error:NO_ERROR project:14163 run:3 clone:5 gen:230 core:0x21 unit:0x000001500002894c5c38be1043bf91a6
16:10:16:WU00:FS02:Starting
16:10:16:ERROR:WU00:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
16:10:16:WU00:FS02:Starting
16:10:16:ERROR:WU00:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
16:11:16:WU00:FS02:Starting
16:11:16:ERROR:WU00:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
16:12:10:WU02:FS00:0xa7:Completed 410000 out of 500000 steps (82%)
16:12:53:WU00:FS02:Starting
16:12:53:ERROR:WU00:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
16:14:27:WU02:FS00:0xa7:Completed 415000 out of 500000 steps (83%)
16:15:30:WU00:FS02:Starting
16:15:30:ERROR:WU00:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
16:16:44:WU02:FS00:0xa7:Completed 420000 out of 500000 steps (84%)
16:19:02:WU02:FS00:0xa7:Completed 425000 out of 500000 steps (85%)
16:19:45:WU00:FS02:Starting
16:19:45:ERROR:WU00:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
16:19:45:WU00:FS02:Sending unit results: id:00 state:SEND error:FAILED project:14163 run:3 clone:5 gen:230 core:0x21 unit:0x000001500002894c5c38be1043bf91a6
16:19:45:WU00:FS02:Connecting to 155.247.166.220:8080
16:19:45:WU00:FS02:Server responded WORK_ACK (400)
16:19:45:WU00:FS02:Cleaning up
16:19:45:WU01:FS02:Connecting to 65.254.110.245:8080
16:19:46:WU01:FS02:Assigned to work server 155.247.166.220
16:19:46:WU01:FS02:Requesting new work unit for slot 02: READY gpu:0:GP104 [GeForce GTX 1080] 8873 from 155.247.166.220
16:19:46:WU01:FS02:Connecting to 155.247.166.220:8080
16:19:47:WU01:FS02:Downloading 839.38KiB
16:19:49:WU01:FS02:Download complete
16:19:49:WU01:FS02:Received Unit: id:01 state:DOWNLOAD error:NO_ERROR project:14166 run:15 clone:5 gen:189 core:0x21 unit:0x000000fb0002894c5c38c07d2324076d
16:19:49:WU01:FS02:Starting
16:19:49:ERROR:WU01:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
16:19:49:WU01:FS02:Starting
16:19:49:ERROR:WU01:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
16:20:50:WU01:FS02:Starting
16:20:50:ERROR:WU01:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
16:21:19:WU02:FS00:0xa7:Completed 430000 out of 500000 steps (86%)
16:22:27:WU01:FS02:Starting
16:22:27:ERROR:WU01:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
16:23:36:WU02:FS00:0xa7:Completed 435000 out of 500000 steps (87%)
16:25:04:WU01:FS02:Starting
16:25:04:ERROR:WU01:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
16:25:53:WU02:FS00:0xa7:Completed 440000 out of 500000 steps (88%)
16:28:10:WU02:FS00:0xa7:Completed 445000 out of 500000 steps (89%)
16:29:18:WU01:FS02:Starting
16:29:18:ERROR:WU01:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
16:29:18:WU01:FS02:Sending unit results: id:01 state:SEND error:FAILED project:14166 run:15 clone:5 gen:189 core:0x21 unit:0x000000fb0002894c5c38c07d2324076d
16:29:18:WU01:FS02:Connecting to 155.247.166.220:8080
16:29:19:WU01:FS02:Server responded WORK_ACK (400)
16:29:19:WU01:FS02:Cleaning up
16:29:19:WU00:FS02:Connecting to 65.254.110.245:8080
16:29:19:WU00:FS02:Assigned to work server 155.247.166.220
16:29:19:WU00:FS02:Requesting new work unit for slot 02: READY gpu:0:GP104 [GeForce GTX 1080] 8873 from 155.247.166.220
16:29:19:WU00:FS02:Connecting to 155.247.166.220:8080
16:29:21:WU00:FS02:Downloading 995.85KiB
16:29:22:WU00:FS02:Download complete
16:29:22:WU00:FS02:Received Unit: id:00 state:DOWNLOAD error:NO_ERROR project:14178 run:87 clone:0 gen:16 core:0x21 unit:0x000000180002894c5cae6d11a8050a92
16:29:22:WU00:FS02:Starting
16:29:22:ERROR:WU00:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
16:29:22:WU00:FS02:Starting
16:29:22:ERROR:WU00:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
16:30:22:WU00:FS02:Starting
16:30:22:ERROR:WU00:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
16:30:28:WU02:FS00:0xa7:Completed 450000 out of 500000 steps (90%)
16:32:00:WU00:FS02:Starting
16:32:00:ERROR:WU00:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
16:32:45:WU02:FS00:0xa7:Completed 455000 out of 500000 steps (91%)
16:34:37:WU00:FS02:Starting
16:34:37:ERROR:WU00:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
16:35:02:WU02:FS00:0xa7:Completed 460000 out of 500000 steps (92%)
16:37:19:WU02:FS00:0xa7:Completed 465000 out of 500000 steps (93%)
16:38:51:WU00:FS02:Starting
16:38:51:ERROR:WU00:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
16:38:51:WU00:FS02:Sending unit results: id:00 state:SEND error:FAILED project:14178 run:87 clone:0 gen:16 core:0x21 unit:0x000000180002894c5cae6d11a8050a92
16:38:51:WU00:FS02:Connecting to 155.247.166.220:8080
16:38:52:WU00:FS02:Server responded WORK_ACK (400)
16:38:52:WU00:FS02:Cleaning up
16:38:52:WU01:FS02:Connecting to 65.254.110.245:8080
16:38:52:WU01:FS02:Assigned to work server 155.247.166.220
16:38:52:WU01:FS02:Requesting new work unit for slot 02: READY gpu:0:GP104 [GeForce GTX 1080] 8873 from 155.247.166.220
16:38:52:WU01:FS02:Connecting to 155.247.166.220:8080
16:38:53:WU01:FS02:Downloading 504.75KiB
16:38:54:WU01:FS02:Download complete
16:38:54:WU01:FS02:Received Unit: id:01 state:DOWNLOAD error:NO_ERROR project:14163 run:37 clone:9 gen:136 core:0x21 unit:0x000000ce0002894c5c38bf91b48bb53d
16:38:54:WU01:FS02:Starting
16:38:54:ERROR:WU01:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
16:38:54:WU01:FS02:Starting
16:38:54:ERROR:WU01:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
16:39:37:WU02:FS00:0xa7:Completed 470000 out of 500000 steps (94%)
16:39:54:WU01:FS02:Starting
16:39:54:ERROR:WU01:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
16:41:31:WU01:FS02:Starting
16:41:31:ERROR:WU01:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
16:41:54:WU02:FS00:0xa7:Completed 475000 out of 500000 steps (95%)
16:44:09:WU01:FS02:Starting
16:44:09:ERROR:WU01:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
16:44:11:WU02:FS00:0xa7:Completed 480000 out of 500000 steps (96%)
16:46:28:WU02:FS00:0xa7:Completed 485000 out of 500000 steps (97%)
16:48:23:WU01:FS02:Starting
16:48:23:ERROR:WU01:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
16:48:23:WU01:FS02:Sending unit results: id:01 state:SEND error:FAILED project:14163 run:37 clone:9 gen:136 core:0x21 unit:0x000000ce0002894c5c38bf91b48bb53d
16:48:23:WU01:FS02:Connecting to 155.247.166.220:8080
16:48:24:WU01:FS02:Server responded WORK_ACK (400)
16:48:24:WU01:FS02:Cleaning up
16:48:24:WU00:FS02:Connecting to 65.254.110.245:8080
16:48:24:WU00:FS02:Assigned to work server 140.163.4.231
16:48:24:WU00:FS02:Requesting new work unit for slot 02: READY gpu:0:GP104 [GeForce GTX 1080] 8873 from 140.163.4.231
16:48:24:WU00:FS02:Connecting to 140.163.4.231:8080
16:48:25:WU00:FS02:Downloading 20.07MiB
16:48:29:WU00:FS02:Download complete
16:48:29:WU00:FS02:Received Unit: id:00 state:DOWNLOAD error:NO_ERROR project:11719 run:0 clone:2069 gen:192 core:0x21 unit:0x000001088ca304e75bbce9259aecc2f2
16:48:29:WU00:FS02:Starting
16:48:29:ERROR:WU00:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
16:48:30:WU00:FS02:Starting
16:48:30:ERROR:WU00:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
16:48:46:WU02:FS00:0xa7:Completed 490000 out of 500000 steps (98%)
16:49:30:WU00:FS02:Starting
16:49:30:ERROR:WU00:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
16:51:03:WU02:FS00:0xa7:Completed 495000 out of 500000 steps (99%)
16:51:04:WU01:FS00:Connecting to 65.254.110.245:8080
16:51:04:WU01:FS00:Assigned to work server 128.252.203.9
16:51:04:WU01:FS00:Requesting new work unit for slot 00: RUNNING cpu:2 from 128.252.203.9
16:51:04:WU01:FS00:Connecting to 128.252.203.9:8080
16:51:05:WU01:FS00:Downloading 8.14MiB
16:51:06:WU01:FS00:Download complete
16:51:06:WU01:FS00:Received Unit: id:01 state:DOWNLOAD error:NO_ERROR project:13822 run:625 clone:1 gen:17 core:0xa7 unit:0x0000001480fccb095c895dc1bdee7af3
16:51:07:WU00:FS02:Starting
16:51:07:ERROR:WU00:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
16:53:20:WU02:FS00:0xa7:Completed 500000 out of 500000 steps (100%)
16:53:21:WU02:FS00:0xa7:Saving result file ..\logfile_01.txt
16:53:21:WU02:FS00:0xa7:Saving result file frame53.trr
16:53:21:WU02:FS00:0xa7:Saving result file frame53.xtc
16:53:21:WU02:FS00:0xa7:Saving result file md.log
16:53:21:WU02:FS00:0xa7:Saving result file science.log
16:53:21:WU02:FS00:0xa7:Folding@home Core Shutdown: FINISHED_UNIT
16:53:21:WU02:FS00:FahCore returned: FINISHED_UNIT (100 = 0x64)
16:53:21:WU02:FS00:Sending unit results: id:02 state:SEND error:NO_ERROR project:14208 run:86 clone:4 gen:53 core:0xa7 unit:0x0000003e80fccb045c8bdbd00883b597
16:53:21:WU02:FS00:Uploading 3.21MiB to 128.252.203.4
16:53:21:WU02:FS00:Connecting to 128.252.203.4:8080
16:53:21:WU01:FS00:Starting
16:53:21:WU01:FS00:Running FahCore: "C:\Program Files (x86)\FAHClient/FAHCoreWrapper.exe" C:\Users\ericc\AppData\Roaming\FAHClient\cores/cores.foldingathome.org/Win32/AMD64/AVX/Core_a7.fah/FahCore_a7.exe -dir 01 -suffix 01 -version 705 -lifeline 10640 -checkpoint 15 -np 2
16:53:21:WU01:FS00:Started FahCore on PID 5716
16:53:21:WU01:FS00:Core PID:9740
16:53:21:WU01:FS00:FahCore 0xa7 started
16:53:22:WU01:FS00:0xa7:*********************** Log Started 2019-05-07T16:53:21Z ***********************
16:53:22:WU01:FS00:0xa7:************************** Gromacs Folding@home Core ***************************
16:53:22:WU01:FS00:0xa7:       Type: 0xa7
16:53:22:WU01:FS00:0xa7:       Core: Gromacs
16:53:22:WU01:FS00:0xa7:    Website: https://foldingathome.org/
16:53:22:WU01:FS00:0xa7:  Copyright: (c) 2009-2018 foldingathome.org
16:53:22:WU01:FS00:0xa7:     Author: Joseph Coffland <joseph@cauldrondevelopment.com>
16:53:22:WU01:FS00:0xa7:       Args: -dir 01 -suffix 01 -version 705 -lifeline 5716 -checkpoint 15 -np 2
16:53:22:WU01:FS00:0xa7:     Config: <none>
16:53:22:WU01:FS00:0xa7:************************************ Build *************************************
16:53:22:WU01:FS00:0xa7:    Version: 0.0.17
16:53:22:WU01:FS00:0xa7:       Date: Apr 27 2018
16:53:22:WU01:FS00:0xa7:       Time: 16:19:36
16:53:22:WU01:FS00:0xa7: Repository: Git
16:53:22:WU01:FS00:0xa7:   Revision: 21359963583d09ec2063ef946399441c4df4ccd7
16:53:22:WU01:FS00:0xa7:     Branch: master
16:53:22:WU01:FS00:0xa7:   Compiler: Visual C++ 2008
16:53:22:WU01:FS00:0xa7:    Options: /TP /nologo /EHa /wd4297 /wd4103 /Ox /MT
16:53:22:WU01:FS00:0xa7:   Platform: win32 10
16:53:22:WU01:FS00:0xa7:       Bits: 64
16:53:22:WU01:FS00:0xa7:       Mode: Release
16:53:22:WU01:FS00:0xa7:       SIMD: avx_256
16:53:22:WU01:FS00:0xa7:************************************ System ************************************
16:53:22:WU01:FS00:0xa7:        CPU: Unknown
16:53:22:WU01:FS00:0xa7:     CPU ID: 
16:53:22:WU01:FS00:0xa7:       CPUs: 6
16:53:22:WU01:FS00:0xa7:     Memory: 15.94GiB
16:53:22:WU01:FS00:0xa7:Free Memory: 12.81GiB
16:53:22:WU01:FS00:0xa7:    Threads: WINDOWS_THREADS
16:53:22:WU01:FS00:0xa7: OS Version: 6.2
16:53:22:WU01:FS00:0xa7:Has Battery: false
16:53:22:WU01:FS00:0xa7: On Battery: false
16:53:22:WU01:FS00:0xa7: UTC Offset: -7
16:53:22:WU01:FS00:0xa7:        PID: 9740
16:53:22:WU01:FS00:0xa7:        CWD: C:\Users\ericc\AppData\Roaming\FAHClient\work
16:53:22:WU01:FS00:0xa7:         OS: Windows 10 Home
16:53:22:WU01:FS00:0xa7:    OS Arch: AMD64
16:53:22:WU01:FS00:0xa7:********************************************************************************
16:53:22:WU01:FS00:0xa7:Project: 13822 (Run 625, Clone 1, Gen 17)
16:53:22:WU01:FS00:0xa7:Unit: 0x0000001480fccb095c895dc1bdee7af3
16:53:22:WU01:FS00:0xa7:Reading tar file core.xml
16:53:22:WU01:FS00:0xa7:Reading tar file frame17.tpr
16:53:22:WU01:FS00:0xa7:Digital signatures verified
16:53:22:WU01:FS00:0xa7:Calling: mdrun -s frame17.tpr -o frame17.trr -x frame17.xtc -cpt 15 -nt 2
16:53:22:WU01:FS00:0xa7:Steps: first=2125000 total=125000
16:53:25:WU01:FS00:0xa7:Completed 1 out of 125000 steps (0%)
16:53:25:WU02:FS00:Upload complete
16:53:25:WU02:FS00:Server responded WORK_ACK (400)
16:53:25:WU02:FS00:Final credit estimate, 2952.00 points
16:53:25:WU02:FS00:Cleaning up
16:53:44:WU00:FS02:Starting
16:53:44:ERROR:WU00:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
16:55:46:WU01:FS00:0xa7:Completed 1250 out of 125000 steps (1%)
16:57:58:WU00:FS02:Starting
16:57:58:ERROR:WU00:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
16:57:58:WU00:FS02:Sending unit results: id:00 state:SEND error:FAILED project:11719 run:0 clone:2069 gen:192 core:0x21 unit:0x000001088ca304e75bbce9259aecc2f2
16:57:58:WU00:FS02:Connecting to 140.163.4.231:8080
16:57:59:WU00:FS02:Server responded WORK_ACK (400)
16:57:59:WU00:FS02:Cleaning up
16:57:59:WU02:FS02:Connecting to 65.254.110.245:8080
16:57:59:WU02:FS02:Assigned to work server 140.163.4.231
16:57:59:WU02:FS02:Requesting new work unit for slot 02: READY gpu:0:GP104 [GeForce GTX 1080] 8873 from 140.163.4.231
16:57:59:WU02:FS02:Connecting to 140.163.4.231:8080
16:58:00:WU02:FS02:Downloading 11.29MiB
16:58:05:WU02:FS02:Download complete
16:58:05:WU02:FS02:Received Unit: id:02 state:DOWNLOAD error:NO_ERROR project:11720 run:0 clone:2121 gen:73 core:0x21 unit:0x0000005b8ca304e75bbce9a11addb94a
16:58:05:WU02:FS02:Starting
16:58:05:ERROR:WU02:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
16:58:05:WU02:FS02:Starting
16:58:05:ERROR:WU02:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
16:58:07:WU01:FS00:0xa7:Completed 2500 out of 125000 steps (2%)
16:59:05:WU02:FS02:Starting
16:59:05:ERROR:WU02:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
17:00:29:WU01:FS00:0xa7:Completed 3750 out of 125000 steps (3%)
17:00:42:WU02:FS02:Starting
17:00:42:ERROR:WU02:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
17:02:50:WU01:FS00:0xa7:Completed 5000 out of 125000 steps (4%)
17:03:20:WU02:FS02:Starting
17:03:20:ERROR:WU02:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
17:05:12:WU01:FS00:0xa7:Completed 6250 out of 125000 steps (5%)
17:07:33:WU01:FS00:0xa7:Completed 7500 out of 125000 steps (6%)
17:07:34:WU02:FS02:Starting
17:07:34:ERROR:WU02:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
17:07:34:WU02:FS02:Sending unit results: id:02 state:SEND error:FAILED project:11720 run:0 clone:2121 gen:73 core:0x21 unit:0x0000005b8ca304e75bbce9a11addb94a
17:07:34:WU02:FS02:Connecting to 140.163.4.231:8080
17:07:35:WU02:FS02:Server responded WORK_ACK (400)
17:07:35:WU02:FS02:Cleaning up
17:07:35:WU00:FS02:Connecting to 65.254.110.245:8080
17:07:35:WU00:FS02:Assigned to work server 140.163.4.231
17:07:35:WU00:FS02:Requesting new work unit for slot 02: READY gpu:0:GP104 [GeForce GTX 1080] 8873 from 140.163.4.231
17:07:35:WU00:FS02:Connecting to 140.163.4.231:8080
17:07:36:WU00:FS02:Downloading 25.27MiB
17:07:42:WU00:FS02:Download 93.73%
17:07:42:WU00:FS02:Download complete
17:07:42:WU00:FS02:Received Unit: id:00 state:DOWNLOAD error:NO_ERROR project:11718 run:0 clone:720 gen:421 core:0x21 unit:0x000002438ca304e75b846acdd437fba1
17:07:42:WU00:FS02:Starting
17:07:42:ERROR:WU00:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
17:07:42:WU00:FS02:Starting
17:07:42:ERROR:WU00:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
17:08:42:WU00:FS02:Starting
17:08:42:ERROR:WU00:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
17:09:56:WU01:FS00:0xa7:Completed 8750 out of 125000 steps (7%)
17:10:19:WU00:FS02:Starting
17:10:19:ERROR:WU00:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
17:12:18:WU01:FS00:0xa7:Completed 10000 out of 125000 steps (8%)
17:12:57:WU00:FS02:Starting
17:12:57:ERROR:WU00:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
17:14:39:WU01:FS00:0xa7:Completed 11250 out of 125000 steps (9%)
17:17:01:WU01:FS00:0xa7:Completed 12500 out of 125000 steps (10%)
17:17:11:WU00:FS02:Starting
17:17:11:ERROR:WU00:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
17:17:11:WU00:FS02:Sending unit results: id:00 state:SEND error:FAILED project:11718 run:0 clone:720 gen:421 core:0x21 unit:0x000002438ca304e75b846acdd437fba1
17:17:11:WU00:FS02:Connecting to 140.163.4.231:8080
17:17:11:WU00:FS02:Server responded WORK_ACK (400)
17:17:11:WU00:FS02:Cleaning up
17:17:11:WU02:FS02:Connecting to 65.254.110.245:8080
17:17:12:WU02:FS02:Assigned to work server 155.247.166.220
17:17:12:WU02:FS02:Requesting new work unit for slot 02: READY gpu:0:GP104 [GeForce GTX 1080] 8873 from 155.247.166.220
17:17:12:WU02:FS02:Connecting to 155.247.166.220:8080
17:17:27:WU02:FS02:Downloading 10.79MiB
17:17:34:WU02:FS02:Download 22.59%
17:17:40:WU02:FS02:Download 47.50%
17:17:46:WU02:FS02:Download 58.50%
17:17:52:WU02:FS02:Download 68.93%
17:17:58:WU02:FS02:Download 77.62%
17:18:07:WU02:FS02:Download 93.84%
17:18:09:WU02:FS02:Download complete
17:18:09:WU02:FS02:Received Unit: id:02 state:DOWNLOAD error:NO_ERROR project:14167 run:18 clone:5 gen:232 core:0x21 unit:0x0000011a0002894c5c3d11f299ea2f13
17:18:09:WU02:FS02:Starting
17:18:09:ERROR:WU02:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
17:18:09:WU02:FS02:Starting
17:18:09:ERROR:WU02:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
17:19:09:WU02:FS02:Starting
17:19:09:ERROR:WU02:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
17:19:22:WU01:FS00:0xa7:Completed 13750 out of 125000 steps (11%)
17:20:47:WU02:FS02:Starting
17:20:47:ERROR:WU02:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
17:21:44:WU01:FS00:0xa7:Completed 15000 out of 125000 steps (12%)
17:23:24:WU02:FS02:Starting
17:23:24:ERROR:WU02:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
17:24:06:WU01:FS00:0xa7:Completed 16250 out of 125000 steps (13%)
17:26:28:WU01:FS00:0xa7:Completed 17500 out of 125000 steps (14%)
17:27:38:WU02:FS02:Starting
17:27:38:ERROR:WU02:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
17:27:38:WU02:FS02:Sending unit results: id:02 state:SEND error:FAILED project:14167 run:18 clone:5 gen:232 core:0x21 unit:0x0000011a0002894c5c3d11f299ea2f13
17:27:38:WU02:FS02:Connecting to 155.247.166.220:8080
17:27:39:WU02:FS02:Server responded WORK_ACK (400)
17:27:39:WU02:FS02:Cleaning up
17:27:39:WU00:FS02:Connecting to 65.254.110.245:8080
17:27:39:WU00:FS02:Assigned to work server 155.247.166.220
17:27:39:WU00:FS02:Requesting new work unit for slot 02: READY gpu:0:GP104 [GeForce GTX 1080] 8873 from 155.247.166.220
17:27:39:WU00:FS02:Connecting to 155.247.166.220:8080
17:27:40:WU00:FS02:Downloading 503.62KiB
17:27:42:WU00:FS02:Download complete
17:27:42:WU00:FS02:Received Unit: id:00 state:DOWNLOAD error:NO_ERROR project:14163 run:20 clone:14 gen:170 core:0x21 unit:0x000000f60002894c5c38bec2496049eb
17:27:42:WU00:FS02:Starting
17:27:42:ERROR:WU00:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
17:27:42:WU00:FS02:Starting
17:27:42:ERROR:WU00:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
17:28:42:WU00:FS02:Starting
17:28:42:ERROR:WU00:FS02:Failed to start core: OpenCL device matching slot 2 not found, try setting 'opencl-index' manually
17:28:49:WU01:FS00:0xa7:Completed 18750 out of 125000 steps (15%)
17:31:13:WU01:FS00:0xa7:Completed 20000 out of 125000 steps (16%)

MeeLee
Posts: 262
Joined: Tue Feb 19, 2019 10:16 pm

Re: GPU stuck on READY

Post by MeeLee » Tue May 07, 2019 11:57 pm

From a quick glance, seems like you'll need to enable the GPU for folding.
You're currently folding on CPU only.
Strange that the CPU is found in slot 00, and GPU in slot 02.
Slot 01 would be missing...
In the 'configure' window, go to 'expert' and set GPU to 'true'.

curleyfrei
Posts: 6
Joined: Sun Apr 28, 2019 9:22 pm

Re: GPU stuck on READY

Post by curleyfrei » Wed May 08, 2019 1:22 am

MeeLee wrote:From a quick glance, seems like you'll need to enable the GPU for folding.
You're currently folding on CPU only.
Strange that the CPU is found in slot 00, and GPU in slot 02.
Slot 01 would be missing...
In the 'configure' window, go to 'expert' and set GPU to 'true'.
Sorry, I forgot to mention -- I did try deleting the GPU slot, then created a new one, which is what "02" is.

However, when I go to Configure -> Expert, I only have Extra Client Options on the left and Extra Core Options on the right. Nothing to enable/disable the GPU.

bruce
Posts: 22470
Joined: Thu Nov 29, 2007 10:13 pm
Location: So. Cal.

Re: GPU stuck on READY

Post by bruce » Wed May 08, 2019 6:25 am

15:50:31: OpenCL: Not detected: Failed to open dynamic library 'OpenCL.dll': The
15:50:31: specified module could not be found.
Where did you get the drivers? If they came from Microsoft, they don't come with OpenC, which FAH needs. If you get them from NVidia.com you should get OpenCL with the video drivers.... or you can install OpenCL from khronos.org, though I don't prefer the former option.

In Configure + Slots, you should have an option to add the slot once you have the necessary drivers and you set GPU=TRUE.

curleyfrei
Posts: 6
Joined: Sun Apr 28, 2019 9:22 pm

Re: GPU stuck on READY

Post by curleyfrei » Wed May 08, 2019 10:49 pm

bruce wrote:
15:50:31: OpenCL: Not detected: Failed to open dynamic library 'OpenCL.dll': The
15:50:31: specified module could not be found.
Where did you get the drivers? If they came from Microsoft, they don't come with OpenC, which FAH needs. If you get them from NVidia.com you should get OpenCL with the video drivers.... or you can install OpenCL from khronos.org, though I don't prefer the former option.

In Configure + Slots, you should have an option to add the slot once you have the necessary drivers and you set GPU=TRUE.
Looks like that did it! I did have the correct drivers installed previously, but I reinstalled Windows a few months back and I guess I didn't grab 'em from NV the 2nd time.

Thank you!!

curleyfrei
Posts: 6
Joined: Sun Apr 28, 2019 9:22 pm

Re: GPU stuck on READY

Post by curleyfrei » Thu May 09, 2019 1:01 am

I should clarify one thing, however -- I still don't see anywhere to set GPU to "true"... I installed the drivers, removed the slot, rebooted my PC and re-added the slot. Just started working after a few seconds.

Joe_H
Site Admin
Posts: 4482
Joined: Tue Apr 21, 2009 4:41 pm
Hardware configuration: iMac 2.8 i7 12 GB smp8
Mac Pro 2.8 quad 12 GB smp4
MacBook Pro 2.9 i7 8 GB smp3
Power Mac G4 dual 1.73 1.5 GB (retired)
Location: W. MA

Re: GPU stuck on READY

Post by Joe_H » Thu May 09, 2019 2:26 am

Setting "gpu to true"would be in the expert options under Configure in FAHControl. Only needed some of the time if the client software is installed on a system and does not see the GPU hardware at all during installation.
Image

iMac 2.8 i7 12 GB smp8, Mac Pro 2.8 quad 12 GB smp6
MacBook Pro 2.9 i7 8 GB smp3

curleyfrei
Posts: 6
Joined: Sun Apr 28, 2019 9:22 pm

Re: GPU stuck on READY

Post by curleyfrei » Fri May 10, 2019 3:05 am

So, this was happening before, and still is -- why does my CPU still crank up to 100% on Medium? I thought it was supposed to be about 75%?

i5 8600k OC'd @ 5GHz

I think I do need a rear exhaust fan but until then, I'm hovering around 80-90C on Medium; meanwhile my GPU just shrugs, barely breaks a sweat. I'm afraid to leave it on Full for too long, for fear of overheating.

Joe_H
Site Admin
Posts: 4482
Joined: Tue Apr 21, 2009 4:41 pm
Hardware configuration: iMac 2.8 i7 12 GB smp8
Mac Pro 2.8 quad 12 GB smp4
MacBook Pro 2.9 i7 8 GB smp3
Power Mac G4 dual 1.73 1.5 GB (retired)
Location: W. MA

Re: GPU stuck on READY

Post by Joe_H » Fri May 10, 2019 4:01 am

medium is all available CPU threads minus 1. So in your case you have 6 threads/6 cores. One thread is reserved for the GPU slot, on Medium 4 of the 5 remaining cores will be used for CPU processing. With other activity on your system you will see close to 100% CPU.

Manually setting the thread count in FAHControl's Configure will allow more definite usage of your system.

P.S. Light uses half the available cores rounded down. So for your system it started with 2 as shown in the log you posted.
Image

iMac 2.8 i7 12 GB smp8, Mac Pro 2.8 quad 12 GB smp6
MacBook Pro 2.9 i7 8 GB smp3

MeeLee
Posts: 262
Joined: Tue Feb 19, 2019 10:16 pm

Re: GPU stuck on READY

Post by MeeLee » Fri May 10, 2019 4:16 am

Personally, I'd disable the CPU altogether from folding.
If you have a PCIe 1x slot available, with a riser, you can install a cheap, second hand GT 1030 or GTX 1050 graphics card in it, and it will fold much better than the CPU, for less power.
Even most $50 chinese graphics cards on the market nowadays are faster than a CPU.
It's just an option that's, if it's available to you, you could consider...

Also, CPU overclocking doesn't do anything to GPU folding,
As long as your CPU runs between 2-3Ghz, you're good on most modern graphics cards; and save power in the process....

Post Reply

Return to “New Donors start here”